Elkorcsosult társadalmunk-elkorcsosult tagjai


Valljuk be, hogy tényleg egy elkorcsosult társadalomban élünk, ami elég szomorú.

Szomorú látni, hogy az internet, és a telefon teljesen átvette az életünket.

Interneten ismerkedünk, ott alakítjuk ki a kapcsolatainkat, ott vásárolunk, mert ugye kényelmes pár kattintással elintézni azt, minthogy kimozduljunk egy picit is. Sőt, valaki szexuális életet is az interneten él(értem itt, a camszexet, chatszexet, illetve a chatrouletten mutogató perverz bácsikat).

Ez így jó nekünk??

Márpedig tehetnék ellene valamit. Ha mindenki picit, csak picit változtatna az életén, elég lenne ahhoz, hogy kicsit szépítsünk a társadalmunkon.

Pontosabban mire is gondoltam a cím kitalálása alatt?

Arra, hogy annyira átvette az életünket az internet használata, hogy az borzasztó. Nem tudom, hogy ki hogy veszi ki ebben a szerepét, ha kevésbé, akkor csak gratulálni tudok neked! De ha nem, és a bevezetésben magadra ismertél, akkor kérlek változtass.

Mesélek egy sztorit, ami megmutatja, hogy tényleg csak igazam van. (garantáltan sírni vagy nevetni fogsz, hogy mennyire borzasztó a helyzetünk)

Először is felteszem a kérdést, hogy te hol szeretsz ismerkedni? Interneten, úgy hogy rád ír egy random pasi/csaj (az utóbbi esetben, szomorú, hogy idáig fajultunk), vagy élőben? És általában hol ismerkedsz? Alakult már ki, normálisnak mondható kapcsolatod az interneten?

Én élőben.

Ehhez kapcsolódik egy sztori is:

Egy kivételesen nem napsütötte, hanem elég esős napon, buszon utazott egy lány. Az egyik pillanatban felszállt a buszra egy fiú is. A fiú szótlanul elment a lány mellett, és egy üléssel mögé ült. Nem kezdtek el beszélgetni. A lányt ez nem is zavarta, mivel nem is gondolkozott ilyesmin. 

Majd, mikor a lány leszállt a buszról, és egy kis idővel később felkuksolt facebookra, látja, hogy rengeteg értesítése van. A buszos fiú végiglájkolta a lány képeit. A lány erre megdöbbent, és azt se tudta, hogy sírjon vagy nevessen. És egyre csak azon gondolkozott, hogy hogy vállt ilyen borzalmassá a világ. 

A fiú megtehette volna azt is, hogy leszólítja a lányt, esetleg mellé ül, és megpróbál elindítani egy beszélgetést, de ehelyett végiglájkolta a facebookon. 

Undorítónak tartom a fiú viselkedését.

A lánynál, mondjuk nem lett volna semmi esélye, de akkor is, ha élőben próbál a fiú ismerkedni, akkor talán sikerült volna beszélgetni, de így ugyanúgy idegenek maradtak egymás számára. 

Most tedd fel magadban azt a kérdést, hogy hol jobb ismerkedni, és hogy TE mit vársz el egy fiútól?

Elemezzük tovább azt az elkorcsosult társadalmunkat.

Milyen szerepet tölt be a telefon, az internet, bármilyen közösségi oldal az életedben? Menyi időt töltesz az interneten?

  • Ugye, hogy rengeteg időt töltesz a gép előtt gubbasztva?
  • Ugye, hogy reggel az az első dolgod, hogy felnézz a közösségi oldalakra?
  • Igaz, hogy hamarabb töltesz le egy könyvet pdf formátumban, minthogy felemeld a valagadat és elmenj egy könyvtárba?
  • Valószínűleg egy baráti összejövetelen is gyakran előveszed a telefonod.

Ha ezek illenek rád, akkor te is a többségbe tartozol. És hát...az nem jó.

Szóval, könyörgöm, gondolkodjunk el néha, és tegyük le a telefont. Vagy akár fel is függeszthetnénk magunkat egy hétre a közösségi oldalakon. Sajnos, hamarabb fogják azt hinni a barátaid, hogy meghaltál, vagy kórházban vagy, minthogy eszükbe jusson, hogy talán nem akarsz annyi időt tölteni az interneten.

Most tedd fel magadnak a kérdést, hogy mennyi időt tudnál elölteni internet nélkül!

Ugye, hogy nem sokat?

Ne legyen egy hét, legyen csak egy nap. Oszd meg az ötleted a barátaiddal is, és csináljátok együtt, így nem lesz olyan probléma, hogy keveset beszéltek. Mert így tervezhettek közös programokat is. Vagy, akár kivehetsz egy könyvet a  könyvtárból, és kikapcsolhatod a TV-ét is, leülhetsz egy csésze kávéval, vagy teával, kiülhetsz egy parkba, és kikapcsolódás céljából olvashatsz is. Vagy fejts keresztrejtvényt, vagy faszomtudja, csak ne hagyd, hogy teljesen átvegye az életedet az internet.

Mert ha hagyod, akkor te is egy birka leszel. Akinek nem lesznek saját gondolatai, mert az internet, a média manipulálja. És majd csak azt veszed észre, hogy nem tanultál semmit, hülye vagy, és nem tudod, hogy mihez kezdj az életeddel.

Ne legyél birka kérlek!

A bejegyzést még folytatom. Kicsit más megvilágításból is elemzem a dolgokat.

https://fogalmamsincsmitlehetneideirni.blogstar.hu/./pages/fogalmamsincsmitlehetneideirni/contents/blog/24189/pics/14535699057910104_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?